Regina Ana, în presa internațională: de la ”marea doamnă a regalității” la ”marea dragoste a Regelui Mihai”

Publicat: 03 08. 2016, 08:05

”Trăiesc prezentul. Mâine vine mereu cu un mare semn de întrebare”, acesta a fost destinul Reginei Ana, unul marcat de greutăți încă din tinerețe, dar și de fericire, alături de marea sa dragoste, Regele Mihai.

Euronews scrie că Regina Ana „s-a căsătorit cu fostul Rege al României în 1948, la scurt timp după ce comuniștii au venit la putere și el a fost forțat să abdice. Au trăit, împreună, în exil, decenii, crescându-și cele 5 fiice”.

Publicația britanică The Telegraph prezintă un amplu material referitor la viața cuplului regal. O descrie pe Regina Ana ca fiind simplă și adaptabilă, fără pretenții de protocol, regina unei țări a cărei limbă nu a vorbit-o niciodată.

”O mare doamnă a regalității europene”, este caracterizarea făcută de presa spaniolă. Ana de Borbón-Parma a fost sprijinul ultimului rege al românilor mai bine de 70 de ani, notează El Mundo, citat de tvr.

Regele Mihai, care are 94 de ani, a vizitat-o pînă în ultima clipă, la spitalul din Elveția, menționează și presa americană. ABC News și NY Times o descriu pe Regina Ana ca pe o ”soție modestă și loială” și evocă prima sa întâlnire, la Londra, cu regele în uniformă.