Remorca unui TIR care încerca să iasă din țară avea pe sigiliu urme de adeziv. Vameșii au deschis-o, iar așteptările nu le-au fost înșelate

Publicat: 21 04. 2015, 15:21

Potrivit Poliției de Frontieră Arad, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand a fost verificat un TIR înmatriculat în România, condus de un cetățean român, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, profile metalice de la o societate din Turcia pentru o firmă din Ungaria.

„Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră români au verificat mijlocul de transport, ocazie cu care au observat că sigiliul vamal aplicat pe semiremorcă prezintă urme de relipire cu un adeziv incolor. În urma controlului, în semiremorca TIR-ului au fost descoperite 35 de persoane (32 bărbați, o femeie și doi copii), care nu vorbeau limba română și nu aveau documente de identitate”, se arată într-un comunicat de marți al Poliției de Frontieră Arad.

În urma cercetărilor, s-a constatat că 30 dintre migranți sunt cetățeni irakieni, iar cinci sunt din Siria. Aceștia, cu vârste cuprinse între 11 și 45 ani, au declarat că intenționau să ajungă ilegal în Germania.

Șoferul și migranții sunt audiați, românul fiind suspectat de trafic de migranți, în timp ce străinii vor fi cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Un caz similar s-a înregistrat în 12 aprilie, când polițiștii de frontieră de la Nădlac au descoperit 74 de migranți (73 cetățeni sirieni și un cetățean iranian), ascunși în remorca unui automarfar care avea ca destinație Franța.