Revelion în ger pentru 4.500 de familii din Valea Jiului. O avarie la Termocentrala Paroșeni a lăsat trei orașe fără căldură

Publicat: 01 01. 2015, 18:14

Prefectul județului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că o avarie produsă miercuri dimineață la un cazan al Termocentralei Paroșeni a afectat aproape 4.500 de familii din Petroșani, Vulcan și Lupeni.

Potrivit prefectului, avaria a fost remediată până la ora 20.00.

„După reluarea furnizării agentului termic durează aproape 24 de ore până când căldura ajunge în cel mai îndepărtat colț, la 12 kilometri distanță, în Petroșani. Cei mai afectați au fost locuitorii din Petroșani, unde în aproximativ 2.500 de locuințe caloriferele s-au răcit. Aproape 2.000 de familii din Vulcan și Lupeni nu au resimțit atât de mult frigul, caloriferele nu au apucat să se răcească până la remedierea avariei și până când agentul termic a ajuns la ei, fiind mult mai aprope de Termocentrala Paroșeni. Agentul termic se furnizează normal în acest moment și estimăm ca pînă la ora 24.00 să fie calde toate caloriferele din Petroșani, localitate care este cap de coloană”, a explicat prefectul de Hunedoara.

În noaptea de Revelion, în localitățile din Valea Jiului temperatura minimă s-a situat în jurul valorii de minus 20 de grade Celsius.