REZULTATE BAC 2012 SESIUNEA AUGUST. EXCLUSIV: Ministrul Educației comentează HARTA PROMOVĂRII PE JUDEȚE

Publicat: 02 09. 2012, 19:52
Actualizat: 24 10. 2014, 07:44

Primele REZULTATE la BACALAUREAT 2012 sesiunea august au fost publicate pe EDU.RO duminică, 2 septembrie, rata de promovare, la nivel național, fiind de peste 24%, înainte de CONTESTAȚII care urmează să fie depuse dupa a doua sesiune a examenului de BAC 2012.

„Nu putem spune că este un dezastru. Aș îndrăzni să spun că sunt REZULTATE un pic mai bune decât anul trecut. Iar dacă sunt un pic mai bune, acest lucru se datorează și faptului că în școli s-au organizat cursuri de pregătire pentru BACALAUREAT. Și pentru asta le mulțumesc profesorilor care s-au implicat. Îmi pare însă rău că elevii nu au înteles importanța acestei pregătiri și nu au venit la cursuri. Am observat că acolo unde prezența la cursuri la fost mai mare și rezultatele de la BAC au fost mai bune.De exemplu, în județul Giurgiu, unde elevii au mers în număr mare la pregătire și rezultatele sunt mult mai bune, procentul este peste 40%”, a declarat pentru gândul Ecaterina Andronescu.

Ministrul a mai spus că va propune un set se măsuri pentru îmbunătățirea calității, dar că așteaptă ca măsurile să fie luate la nivel de inspectorate.

REZULTATE BAC 2012 sesiunea august BUCUREȘTI
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august ALBA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august ARAD
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august ARGEȘ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august BACĂU
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august  BIHOR
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august BISTRIȚA-NĂSĂUD
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august BOTOȘANI
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august BRAȘOV
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august BRĂILA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august BUZĂU
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august CĂLĂRAȘI
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august CARAȘ-SEVERIN
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august  CLUJ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august CONSTANȚA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august COVASNA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august DÂMBOVIȚA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august DOLJ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august GALAȚI
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august GIURGIU
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august GORJ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august  HARGHITA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august HUNEDOARA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august IALOMIȚA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august IAȘI
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august ILFOV
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august MARAMUREȘ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august MEHEDINȚI
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august MUREȘ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august NEAMȚ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august OLT
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august PRAHOVA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august  SATU MARE
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august SĂLAJ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august SIBIU
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august SUCEAVA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august TELEORMAN
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august TIMIȘ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august TULCEA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august VASLUI
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august VÂLCEA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august VRANCEA

Anterior, ministrul a explicat pentru gândul că examenul de BACALAUREAT diferențiat pe care vrea să-l introducă din 2013 le va asigura elevilor un loc de muncă.

Practic, vor fi două tipuri de examen: un BACALAUREAT național, care nu va fi diferit de cel de anul acesta, și un BACALAUREAT profesional, pe care îl pot susține elevii care nu vor să meargă la facultate.

„Rămâne bacalaureatul acesta național pe care îl avem și care este diferențiat în funcție de profil pentru că elevii își aleg disciplinele în funcție de profil. Dar în plus, elevii care doresc pot alege să dea bacalaureatul profesional. Ei trebuie să știe că dacă aleg să dea bac-ul profesional vor avea acces la piața muncii, dar nu vor putea să urmeze cursurile unei facultăți”, a declarat pentru gândul Ecaterina Andronescu.

În ce constă examenul de BACALAUREAT profesional? Ministrul Educației a precizat că probele de competențe la bacalaureatul profesional vor fi identice cu cele de la bacalaureatul național, dar la acestea vor fi adăugate un proiect și o probă practică, precum și un examen scris la educație antreprenorială.

„Elevii vor avea aceleași probe de competențe ca și până acum. Dar ei vor avea de elaborat un proiec , vor da o probă practică și vor da examen la educație antreprenorială, disciplină pe care o face toată lumea”, a spus pentru gândul Ecaterina Andronescu.

Ministrul a subliniat că proiectul și proba practică se vor da în funcție de profilul urmat de elev. „Proiectul propus și proba practică pot să aibă aceeași temă. În sensul că proiectul poate avea aceeași temă cu proba practică, adică elevul poate demonstra cum poate fi pus proiectul în practică”, a explicat Ecaterina Andronescu.

Cei care vor facultate vor da BAC-ul din nou

Ministrul a mai spus că dacă aleg să susțină bacalaureatul profesional, absolvenții nu vor avea acces la nicio universitate.
„Dacă ei vor dori să-și continue studiile, atunci nu-i împiedică nimeni ca anul următor să susțină probele de completare ale examenului național și, în acest fel, își vor putea continua studiile”, a declarat Andronescu.

Ministrul a spus că luni va propune schimbarea bacalaureatului în comisia de învățământ din Camera Deputaților.

REZULTATELE finale la examenul de BACALAUREAT 2012 vor fi publicate pe 5 septembrie, după soluționarea CONTESTAȚIILOR. Acestea vor fi afișate la centrele de examen, precum și pe EDU.RO.