REZULTATE BAC 2102 SESIUNEA AUGUST. Un elev arestat pentru trafic de droguri a obținut cea mai mare medie în Suceava

Publicat: 05 09. 2012, 10:36
Actualizat: 25 06. 2013, 14:38

Candidatul sucevean care a obținut cea mai mare medie la BACALAUREAT 2012, SESIUNEA AUGUST, 8, 91, Bogdan Vlăduț Donisan, este arestat preventiv din iunie pentru că a făcut parte dintr-o rețea de trafic de droguri în municipiul Rădăuți, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit comisarului șef Cristian Papuc, din cadrul IJP Suceava, Donisan a început să învețe pentru BACALAUREAT 2012 la câteva zile după ce a fost introdus în arest IJP Suceava.

„E un băiat foarte bun. E exemplar. Nu a creat nicio problemă”, a spus comisarul șef.

El a adăugat că elevul, la câteva zile după ce a fost introdus în arest, a spus că vrea să învețe.

„A învățat și ziua, dar chiar și noaptea”, a spus Papuc, care a ținut să menționeze că elevul s-a comportat regulamentar pe toată durata de când este în arest.

Bogdan Vlăduț Donisan, în vârstă de 19 ani, absolvent al Colegiului Tehnic din Rădăuți, a susținut examenul în condiții speciale, fiind supravegheat și de un polițist, și a obținut nota 10 la Geografie, 9 la Limba și literatura română și 7.75 la Istorie.

Bogdan Vlăduț Donisan a fost arestat în data de 16 iunie 2012 fiind acuzat că a făcut parte dintr-o rețea de trafic de droguri.

Potrivit anchetatorilor, membrii rețelei de traficanți de droguri din care a făcut parte elevul și care a fost destructurată de BCCO și DIICOT Suceava vindeau, zilnic, până la 15 grame de droguri fiecărui client, iar piața lor s-a lărgit exponențial cu scopul de a-și asigura gratis drogurile.

Membrii grupului au vârste cuprinse între 17 și 35 de ani, doi dintre ei fiind elevi, unul pompier, un altul este vânzător de flori, patru erau plecați la muncă în străinătate, iar restul nu aveau ocupație, toți ocupându-se de traficul de droguri de risc începând cu luna ianuarie 2010.

Conform Ministerului Educației, la SESIUNEA AUGUST – SEPTEMBRIE a BACALAUREAT 2012 s-au înscris 99.442 de elevi, au fost prezenți 85.160 de elevi și au promovat examenul 20.622 de elevi.

REZULTATELE FINALE la BACALAUREAT 2012, SESIUNEA AUGUST – SEPTEMBRIE, după CONTESTAȚII, se afișează pe portalul EDU.RO miercuri, 5 septembrie.