România a obținut locul 3 în Europa la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Publicat: 20 04. 2015, 17:42
Actualizat: 20 04. 2015, 18:07

Lotul olimpic național a fost compus din patru eleve de la Liceul Internațional de Informatică din Capitală. Simona Diaconu (clasa a XII-a) și Ioana Teodorescu (clasa a X-a) au cucerit medalii de aur, Marina Romina Ivan (clasa a XII-a) – medalie de argint, iar Raluca Cobzaru (clasa a XI-a) – medalie de bronz. Simona Diaconu a participat pentru a patra oară la această olimpiadă, fiind medaliată de fiecare dată cu aur, iar Marina Romina Ivan pentru a doua oară, obținând și o medalie de bronz anul trecut.

Echipa României a fost însoțit de profesorii coordonatori Csapó Hajnalka și Mihai Bălună.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) este un concurs internațional similar ca structură cu Olimpiada Internațională de Matematică (două probe scrise susținute în două zile consecutive). Conform regulamentului competiției, o echipă este formată din patru eleve.

La ediția din acest an au participat 30 de țări, România plasându-se pe locul al III-lea în clasamentul pe medalii.

Edițiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013) și Turcia (2014), rezultatele elevilor români incluzând de fiecare dată patru medalii: o medalie de aur și trei de argint, în 2012, o medalie de aur, două de argint și una de bronz, în 2013, și două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz, în 2014 și 2015.