România pe podium: Sportivele au obținut primele două medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European – FOTO / VIDEO

Publicat: 22 07. 2019, 19:34

Medalia de aur a fost câștigată de Georgiana Antuca, la categoria de 46 de kilograme, după ce a învins-o în finală pe luptătoarea azeră Shirinova Gultakin. Colega de lot a medaliatei cu aur Ana Maria Pârvu a cucerit medalia de argint, pierzând în finala cu luptătoarea turcă, Emine Cakmak. Secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, George Boroi, a declarat, înaintea competiției de la Baku, faptul că obiectivul sportivilor este de a obține cel puțin 8 medalii.

„Obiectivul propus de către federațiile care vor avea sportivi la Baku este de a obține în jur de 8-10 medalii. Eu zic că e un obiectiv realist, sperăm să îl depășim, mai ales că la această ediție s-a înregistrat un număr record de participanți. Vom fi prezenți și cu două echipe naționale, cele feminine de handbal și de volei”, a declarat Boroi. La Festivalul Olimpic al Tineretului European, participă sportivi cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, aceștia înfruntându-se la atletism, ciclism, gimnastică artistică, natație, lupte, handbal, volei, judo și tenis.

Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român