Românii ar putea avea o nouă zi de sărbătoare națională

Publicat: 02 02. 2016, 16:42

Proiectul, inițiat de un grup de parlamentari, propunea inițial ca ziua de 10 mai să fie Ziua Declarării Independenței României, însă inițiativa legislativă a fost respinsă de plenul Senatului.

Comisia de specialitate din Camera Deputaților a modificat proiectul și a decis adoptarea cu amendamente a propunerii legislative, în sensul modificării datei de 10  mai cu data de 9 mai, „pentru respectarea adevărului istoric”.

„Se declară sărbătoare națională ziua de 9 Mai – Ziua Proclamării Independenței României”, stabileste proiectul de lege, intitulat „Lege pentru declararea zilei de 9 Mai – Ziua Proclamării Independenței României, ca zi de sărbătoare națională. „

Potrivit proiectului, Parlamentul, Președintele României, Guvernul, celelalte autorități publice centrale, precum și autoritățile administrației publice locale organizează manifestări prilejuite de sărbătorirea zilei de 9 mai, scrie b365.ro.

Fondurile necesare pentru organizarea diverselor evenimente prilejuite de Ziua de 9 Mai pot fi asigurate și din bugetele locale sau din bugetul autorităților și instituțiilor publice, în limita alocațiilor bugetare aprobate.

Proiectul de lege se află pe ordinea de zi a ședinței plenului Camerei Deputaților de miercuri.