Românii nu mai au nevoie de viză pentru Serbia

Publicat: 15 02. 2012, 09:53
Actualizat: 01 03. 2012, 14:18
Românii care vor să călătorească ori să tranziteze Serbia nu mai au nevoie de viză, începând de miercuri, transmite corespondentul Mediafax. Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timiș, Viorel Alexe, a declarat că s-a primit dispoziție ca, de miercuri, românii să fie lăsați să treacă în Serbia fără a avea viză în pașaport.

Românii care vor să călătorească ori să tranziteze Serbia nu mai au nevoie de viză, începând de miercuri, transmite corespondentul Mediafax. Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timiș, Viorel Alexe, a declarat că s-a primit dispoziție ca, de miercuri, românii să fie lăsați să treacă în Serbia fără a avea viză în pașaport. Decizia a fost luată având în vedere că România a devenită membră a Uniunii Europene.

"Pentru că Serbia nu este, însă, în UE, pentru cetățenii țării vecine nu s-au scos vizele de România. Așa că, în continuare, locuitorii Serbiei au nevoie de viză pentru a veni la noi", a spus Alexe.

Elena Prorocovici, viceconsulul Serbiei la Timișoara, a declarat că Guvernul Serbiei a luat decizia oficial în 28 iunie, dar se aplică abia de miercuri. (Mediafax)