Rugămintea Principesei Margareta, pentru români, în aceste momente grele pentru Regele Mihai

Publicat: 26 03. 2016, 19:35

„În ziua de 26 martie noi sărbătorim proclamarea Regatului României. Majestatea sa dorește ca întreaga societate să fie solidară în sărbătoarea celor 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României și a statului român modern. Să ne rugăm pentru ca Majestatea Sa să nu sufere și să aibe zile liniștite. Cel mai bun fel de a ne arăta mândria și respectul pentru Rege este să fim patrioți, să dovedim înțelegere și conștiință civică, să ne respectăm unii pe alții, să arătăm de 10 mai că sărbătoarea națională a independenței și suveranității noastre se află în inima noastră.” a transmis Principesa Margareta, Custodele Coroanei.

Printre invitații la ceremoniile desfășurate la Castelul Peleș din Sinaia, cu prilejul aniversării Principesei Margareta, s-au numărat premierul Dacian Cioloș, vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Educației, Adrian Curaj, dar și scriitorul Mircea Cărtărescu. Șeful Executivului a declarat că acesta a fost un eveniment de suflet pentru el.

„E important. E în primul rând un eveniment de suflet pentru mine. Principesa Margareta este un om care s-a dedicat de mai mulți ani României și e o ocazie să o sărbătorim” a declarat premierul Dacian Cioloș.

Principesa Margareta a României a fost desemnată Custode al Coroanei după retragerea din viața publică a Regele Mihai I anunțată oficial pe 2 martie.

Regelui i s-au depistat probleme grave de sănătate, iar în urma deciziei de a sta la adăpost de viața publică, Regele Mihai I transmis următorul mesaj: „În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”.