Rumiana Jeleva refuză să-și retragă candidatura pentru postul de comisar european

Publicat: 16 02. 2012, 10:05
Actualizat: 24 02. 2012, 21:30
Ministrul bulgar de Externe, Rumiana Jeleva, nominalizată pentru postul de comisar, a declarat că nu își retrage candidatura, deși audierea ei în PE a generat confuzie cu privire la acuzațiile referitoare la un posibil conflict de interesese, informează site-ul Novinite.com.

Ministrul bulgar de Externe, Rumiana Jeleva, nominalizată pentrupostul de comisar, a declarat că nu își retrage candidatura, deșiaudierea ei în PE a generat confuzie cu privire la acuzațiilereferitoare la un posibil conflict de interesese, informeazăsite-ul Novinite.com.

„Așteptăm evaluarea Comisiei Europene, care se va încheia pe 19ianuarie”, a comentat Rumiana Jeleva într-o discuție avută cuziariștii la încheierea unei ședințe a Guvernului. Ea a declarat căși-a vândut acțiunile pe care le deținea la compania GlobalConsult, dar a refuzat să precizeze când a făcut acest lucru saucâți bani a primit în schimb.

Miercuri, premierul Bulgariei, Boiko Borissov i-a luat apărarealui Jeleva, afirmând că aceasta a căzut victimă unui complotregizat de Partidul Socialist și NDSV de opoziție.

Mediafax