Rusia intenționează să-și consolideze prezența în Oceanul planetar

Publicat: 15 02. 2012, 11:54
Actualizat: 26 07. 2012, 08:26
Rusia își va consolida prezența în zonele strategice din Oceanul planetar, a declarat comandantul Forțelor navale rusești, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

Rusia își va consolida prezența în zonele strategice din Oceanul planetar, a declarat comandantul Forțelor navale rusești, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

Amiralul Vladimir Visoțki a evaluat duminică rezultatele activității de patrulare a Mării Mediterane și Oceanului Atlantic, de către Forțele navale ruse, care s-a desfășurat timp de două luni. Operațiunea a fost primul exercițiu de amploare al forțelor navale ruse în Atalantic și Mediterană din ultimii 15 ani. "Ceea ce este important este că am apărut (în Atlantic și Meditarana) la momentul stabilit și nu doar că am am apărut aici. Vom face tot posibilul pentru a ne consolida prezența acolo unde Rusia are interese strategice", a declarat Visoțki, adăugând că Rusia intenționează să desfășoare asemenea misiuni o dată la șase luni.

Steagul Flotei ruse de la Marea Neagră, nava Moskva, s-a alăturat navelor rusești de război în Marea Mediterană la 18 ianuarie, pentru a participa la manevrele din Atlantic între 28 ianuarie și 2 februarie. Din forțele navale ruse fac parte și portavionul Amiral Kuznețov, distrugătoarele Amiral Levcenko și Amiral Ciabanenko din categoria Udaloi și alte nave auxiliare.

Peste 40 de aeronave ale Forțelor Aeriene Rusești, inclusiv bombardiere strategice de tip Tu-160, Tu-95MS și Tu-22M3, avioane A-50 Mainstay și alte aparate aeriene de luptă au participat la exercițiul comun al Forțelor navale.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro