Rusia recunoaște că un comandant al său a fost ucis în Ucraina, în timpul unei lupte în care ar fi fost implicat fiul unei deputate britanice

Publicat: 02 06. 2022, 19:04
Voluntari străini în Ucraina / Sursa Foto Captură YouTube

Rusia transmite că un comandant al trupelor sale a fost omorât într-o ciocnire în care a fost implicat și fiul unei deputate britanice. S-a întâmplat în timpul unei lupte împotriva forțelor pro-ucrainene din Donbas, potrivit Gărzii Naționale a Rusiei.

Potrivit BBC, se întâmplă rar ca Rusia să admită că trupele sale au suferit pierderi în Ucraina

Rusia transmite că în această luptă a fost implicat și Ben Grant, fiul deputatei conservatoare britanice Helen Grant.

În urmă cu câteva zile, Daily Telegraph a publicat imagini pe care le-a prezentat drept o confruntare în care Grant ar fi luptat pentru trupele ucrainene.

Garda Națională Rusă, sau Rosgvardia, a declarat că sergentul Adam Bisultanov din districtul Caucazului de Nord a fost ucis în 26 mai „în timp ce își salva camarazii care îndeplineau o sarcină de luptă”.

„Ulterior a reieșit că unitatea Gărzii Naționale a fost implicată într-o ciocnire cu un grup de mercenari din Marea Britanie și SUA. O înregistrare video cu această ciocnire militară a apărut online pe 28 mai, iar un articol a fost publicat în The Daily Telegraph. Imaginile realizate cu o cameră GoPro au surprins atacul și pe un luptător din grupul de mercenari – fiul unui parlamentar britanic, Ben Grant”, potrivit declarației publicate de agenția de presă RIA Novosti.

Sute de luptători străini s-au oferit voluntari pentru a se alătura Legiunii Internaționale înființate de Ucraina, dar în ciuda afirmațiilor Rusiei, nu există nicio dovadă că aceștia ar lupta pentru bani.

Autoritățile ruse și mass-media critică în mod deosebit Marea Britanie pentru sprijinul acordat armatei Ucrainei. De asemenea, propaganda Kremlinului susține că forțele ruse nu se luptă doar cu Ucraina, ci și cu Occidentul.