S-a înregistrat primul caz al unui cadru medical răpus de Covid-19, în Brăila. Este un medic de familie, femeie, în vârstă de 62 de ani

Publicat: 21 08. 2020, 14:57
Actualizat: 21 08. 2020, 14:59
S-a înregistrat primul caz al unui cadru medical răpus de Covid-19, în Brăila (FOTO - ilustrativ)

Un medic de familie, o femeie în vârstă de 62 de ani, este primul cadru medical din Brăila răpus de COVID-19. Medicul, care avea și alte probleme medicale, a murit – în noaptea de joi spre vineri – la un spital din Bucureşti.

Inițial, după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2, a fost internată timp de o săptămână la Spitalul Judeţean din Brăila.

Apoi, după ce joi starea de sănătate i s-a agravat, colegii săi au decis să o transfere cu un elicopter SMURD la Institutul de Penumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, unde a și murit, în noaptea de joi spre vineri. Femeia suferea și de diabet.

„Ea a fost internată la spitalul din Brăila. Ieri (joi – n.r.) starea de sănătate s-a agravat şi a fost transferată la Bucureşti. Din păcate, acolo a decedat”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, Ştefan Stoian.

Aproape 1.400 de noi cazuri de infecție în ultimele 24 de ore. Numărul celor internați la ATI se apropie de pragul de 500

Un număr de 1.392 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, după prelucrarea a 25.363 de teste, iar 42 și-au pierdut viața în urma infecției, a anunțat, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.303. Dintre acestea, 497 sunt internate la ATI.

Până vineri, 21 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 76.355 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 34.523 pacienți au fost declarați vindecați și 8.991 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.392 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Este o scădere mică față de informarea de joi a GSC, când au fost raportate 1.409 de cazuri noi.

Grupul Gândul lansează o campanie outdoor de conștientizare a purtării măstilor în contextul pandemiei de Covid-19

Rău cu mască dar mai rău fără mască”, “Spălatul pe mâini e brățară de aur” și „Distanțarea socială la nevoie se cunoaște sunt doar câteva dintre execuțiile cu care Grupul Gândul își propune să convingă bucureștenii că purtarea măștii de protecție, spălatul pe maîni și distanțarea socială sunt reguli de bază pentru a reuși să ținem în frâu noul coronavirus.

Noua campanie outdoor a Grupului Gândul se desfășoară în București, pe parcursul lunii august, și constă în promovarea pe 24 de panouri amplasate în diferite zone ale orașului a unor proverbe românești reinterpretate în contextul pandemiei de Covid-19, cu rolul de a crește gradul de conștientizare al locuitorilor cu privire la respectarea regulilor de igienă și de distanțare socială.