Salvamontista bătută de Palesică: ”Eu i-am spus să nu mai țipe, iar el mi-a dat un pumn și o palmă”

Publicat: 08 02. 2016, 09:14
Actualizat: 08 02. 2016, 21:37

 „Acum sunt amețită și mă doare capul. Eram într-un pub în Straja la ziua unui prieten. Acolo se afla un băiat care țipa foarte tare și eu i-am spus, politicos, să nu mai țipe. El s-a enervat și a început să mă agreseze. Mi-a dat o palmă și un pumn în urma căruia am rămas inconștientă. Nu îl cunosc, îl știu doar din vedere”, a declarat Miruna, conform voceastrazii.com.

Pentru că a intervenit în conflict, Sorin Palesica, 33 de ani, l-a lovit de câteva ori cu pumnul în față și pe DJ-ul localului, dar și pe unul dintre chelneri.

Miruna spune că îi este teamă să iasă din casă, întrucât cel care a agresat-o a amenințat-o cu moartea.
„Recunosc că acum îmi este teamă să ies din casă. Mă gândesc la amenințările pe care mi le-a adresat. M-a amenințat cu moartea, că nu am voie să zic de el, de ceea ce mi-a făcut”, mai spune tânăra salvamontista.
Constantin Sorin Palesica, recidivist, se afla la aceeași masă cu Sorin Moldovan, un jandarm montan aflat în timpul liber, care nu a intervenit în conflict.

„Indiferența jandarmului e clară! Adică tu fumezi mai departe! E strigător la cer, fiindcă el e pus acolo să îngrijească de ordine și disciplină, indiferent dacă e în haine militare sau nu. Mi se pare o atitudine complet incorectă. Sunt sigur că acel jandarm o cunoștea pe Miruna și tu să stai asa… asta denotă, nici nu am cuvinte să spun. E incompetență și nesimțire! Să stai tu, jandarm montan, lângă colegul tău, cu care lucrezi… și încă mai și fumezi! Bei bere! Și fata aia e întinsă pe jos minute în șir! Noi vom face sesizare și la Jandarmeria Montană, că nu putem lăsa lucrurile așa”, a declarat Mircea Opriș, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.