Șase Dacia Duster, donate de uzina de la Mioveni și de alte companii țărilor afectate de Ebola

Publicat: 01 11. 2014, 13:44

România contribuie, alături de alte state, la ajutorarea țărilor africane afectate de virusul Ebola, uzina Dacia Renault și alte companii mari trimițând, sâmbătă, șase autovehicule Dacia Duster către aceste state aflate în dificultate.

Potrivit oficialilor companiei Dacia Renault, uzina de la Mioveni a donat două dintre cele șase autovehicule, iar pentru celelalte patru producătorul a oferit „un preț foarte bun”.

Inițiativa de a dona aceste autovehicule a fost luată după ce Organizația Mondială a Sănătății a solicitat sprijin pentru statele afectate de epidemia de Ebola.

„Organizația Mondială a Sănătății a solicitat peste 700 – 800 de mașini pentru mobilitatea echipelor care sunt acolo, ca să poată să-și facă treaba. Bineînțeles sunt și alte categorii de ajutoare care au fost solicitate, ambulanțe și alte lucruri. (…) Lumea e mică, nu putem să stăm indiferenți când vedem suferința care este acolo. Pe lângă pregătirile pe care le facem la noi în țară este foarte important și sectorul privat și statul să participăm împreună în sprijinul celor care suferă și în a-i ajuta să depășească această situație, să ne ajutăm cu toții să limităm răspândirea virusului Ebola în lume” a afirmat secretarul de stat Raed Arafat, prezent, sâmbătă, în județul Argeș, de unde au plecat, pe un trailer, cele șase Dacia Duster.

Mașinile vor fi duse în Olanda, de unde vor fi transportate cu un vas militar încărcat cu ajutoare către țările africane afectate de epidemia de Ebola, cele șase vehicule nefiind echipate cu aparatură medicală.