SCANDAL BACALAUREAT 2013. Victor Ponta: „Să nu aruncăm anatema asupra tututor”

Publicat: 04 07. 2013, 14:41
Actualizat: 30 10. 2014, 02:06

SCANDAL BACALAUREAT 2013.  Premierul Victor Ponta a spus, în deschiderea ședinței de Guvern, că scandalul de la Liceul Dimitrie Bolintineanu privind fraudarea examenului este un caz și că nu „vrea să arunce anatema pe toată lumea”.

„Liceul Dimitrie Bolintineanu este un caz. Nu am vrea să aruncăm anatema pe toată lumea. Sunt mult mai mulți elevi în România”, a spus premierul. El l-a felicitat pe ministrul Educației pentru că nu s-a lăsat influențat de cei care se bucură că elevii au fost prinși copiind.

„Vreau, domnule ministru al Educației, să vă mulțumesc pentru modul în care ați organizat examenele. La liceul Bolintineanu i-au prins, este foarte bine, să meargă la închisoare cei care vindeau subiecte, să fie un mesaj pentru toată țara. Totuși, nu vreau să aruncăm anatema asupra profesorilor și întregii țări. 99% dintre ei au fost corecți”, a spus Victor Ponta.

Premierul a spus că vrea să facă examene pentru oameni normali. „Vă felicit că nu ați fost influențat de cei care au satisfacții când pică mai mulți elevi examenul. În sistemul din 2010-2011 era campionatul național de câți copii distrugem și de câți părinți ne batem joc. Eu vreau să facem examene pentru oameni normali”, a declarat premierul Victor Ponta în cadrul ședinței de Guvern.

„Nu cred că scopul unui guvern și al unui ministru este să vadă câți copii sa mai distrus”, a mai spus premierul.

Declarația vine în contextul în care Bacalaureatul a început luni cu un scandal la Liceul Dimitri Bolintineanu, din Capitală, unde au existat suspiciuni de fraudă, iar directoarea a fost demisă.