Scandal cu morți pe listele de susținători ALDE. Poliția din Predeal a deschis o anchetă. Liderul ALDE Brașov: Cine a greșit să plătească

Publicat: 16 05. 2019, 10:48

Poliția din Predeal face cercetări într-un dosar penal in rem pentru „fals în înscrisuri sub semnătură privată” în urma unor sesizări potrivit cărora primarul interimar al orașului a întocmit și semnat pentru conformitate mai multe liste de susținere ale ALDE la alegerile pentru Parlamentul European, în care se regăsesc semnături ale unor persoane decedate sau ale unor persoane care declară că nu au semnat.

Anchetatorii au cerut Biroului Electoral Central, printr-o adresă oficială, listele respective.

„Prin ordonanța din data de 02.05.2019, a organelor de poliție judiciară din cadrul Poliției Stațiunii Predeal, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de

Biroul Electoral Central a aprobat solicitarea și a decis să pună la dispoziția anchetatorilor 7 liste, care au fost întocmite în data de 15 martie și conțin, în total, 70 de semnături.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, președintele ALDE Brașov, Daniel Zamfir, a declarat că nu știe ce s-a întâmplat la Predeal, însă, dacă într-adevăr există nereguli, vinovatul trebuie să plătească.

„Nu știu ce s-a întâmplat la Predeal, eu am preluat organizația, practic, în plină campanie de strângere a semnăturilor. Nu am nicio implicare în cazul acesta. Acum, dacă se va constata că există ceva nereguli acolo, cine le-a făcut trebuie să plătească. După cum știți, aceste liste sunt semnate de cel care le-a întocmit”, a declarat Zamfir.