Scandal în București: cinci persoane au ajuns la spital, arse cu ulei încins

Publicat: 06 08. 2013, 15:09
Actualizat: 19 05. 2015, 18:46

Cinci persoane, între care doi copii, au ajuns la spital, marți, în urma unui conflict izbucnit în curtea unei case din sectorul 4 al Capitalei, după ce au fost arse cu ulei încins, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din Poliția Capitalei. A șasea persoană, un bărbat de 53 de ani, a fost spitalizat după ce a fost bătut în timpul conflictului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SMURD, Manuela Guran, unul dintre copii are o vârstă de un an și patru luni și a fost transportat, alături de celălalt minor la Spitalui Grigore Alexandrescu. Doi adulți au fost duși la Spitalul de arși, iar alți doi la Spitalul Bagdasar și Spitalul Sf. Ioan.

Potrivit surselor citate, la ora 12.58, la numărul de urgență 112 s-a primit un apel prin care s-a semnalat că într-o curte de pe strada Obolului este bătut un bărbat.

Când au ajuns la fața locului, polițiștii au constatat însă că, în afara bărbatului lovit, în curte erau alte cinci persoane care fuseseră arse cu ulei încins și care aveau nevoie urgentă de intervenția medicilor.

Conform polițiștilor, în imobilul respectiv locuiesc mai multe persoane care, la ora incidentului, se aflau în curte. Din primele cercetări reiese că, la scurt timp după ce un bărbat a fost agresat, o adolescentă în vârstă de 17 ani a intrat în casă și a observat, pe aragaz, o tigaie cu ulei care luase foc. Aceasta a luat tigaia și ar fi aruncat-o în curte, la întâmplare. Uleiul încins a rănit cinci persoane, printre care s-a numărat inclusiv tânăra de 17 ani.

În urma incidentelor, au fost transportate la mai multe spital șase persoane, respectiv bărbatul bătut și alte cinci cu arsuri.

Alți doi bărbați care, spun anchetatorii, păreau să aibă urme de lovituri, au refuzat internarea.

Cei doi copii arși, între care unul de un an, au fost transportați la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, au precizat, pentru Mediafax, reprezentanții SMURD.

Două femei au ajuns la Spitalul de Chirurgie Plastică și Reparatorie, cu arsuri pe 16 la sută, respectiv 24 la sută din corp, a declarat Adrian Stănculea, medic specialist ATI.

A cincea persoană arsă, o femeie de 29 ani, a fost transportată la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, cu arsuri la picioare, mâini și torace. Ea a refuzat însă internarea și a plecat la copiii internați la „Grigore Alexandrescu”.

Bărbatul bătut, în vârstă de 53 de ani, are un traumatism hemitorace și a fost dus la Spitalul „Sf. Ioan”.