Scandal între interlopi la Curtea de Apel București. Robert „al lui Ioc” susține că a fost „tăiat” de Sile Cămătaru. Ce au descoperit jandarmii

Publicat: 27 08. 2015, 19:22

UPDATE: Curtea de Apel București (CAB) informează că jandarmii care au cercetat incidentul în care un bărbat a fost rănit în sediul instanței, el acuzând că a fost tăiat de Sile Cămătaru, nu au constatat că vreuna dintre persoanele implicate ar fi avut asupra sa o armă albă.

Instanța informează că, joi, la sediul său, a avut loc un conflict între mai multe persoane prezente în clădire pentru a asista, în calitate de părți sau ca public, la ședința de judecată desfășurată în cadrul Secției I Penale a instanței.

Imediat după declanșarea altercației, la locul evenimentului a intervenit personalul de pază din cadrul jandarmeriei care își desfășoară activitatea în clădirea Curții de Apel, iar la solicitarea acestora au sosit la scurt timp un echipaj al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov și mai multe echipaje ale serviciilor din cadrul Jandarmeriei Române specializate în păstrarea ordinii publice.

O persoană dintre cele implicate, Robert Gabriel Bușă, a suferit o vătămare fizică a cărei gravitate va fi stabilită de instituțiile competente, spune CAB.

Din verificările întocmite până acum de personalul jandarmeriei nu a rezultat că vreuna dintre persoanele implicate ar fi avut asupra sa o armă albă, mai precizează instanța.

Robert Gabriel Bușă, zis Robert al lui Ioc, judecat în proces, a fost preluat de ambulanță de la Curtea de Apel București.

El susține că a fost tăiat în zona nasului de Vasile Balint, zis Sile Cămătaru.

Incidentul a avut loc pe holurile Curții de Apel București, unde ambii bărbați s-au prezentat la proces, alături de alte 18 persoane. Toți sunt acuzați de inițiere, constituire de grup infracțional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup.

Robert Bușă a făcut parte din clanul Cămătarilor și a fost arestat după ce a participat, alături de aceștia, la o serie de conflicte violente. Ulterior, el s-a distanțat de Cămătari, care nu l-ar fi ajutat cu bani cât era în arest.