Scandal la metrou. Un tânăr a fost luat pe sus și încătușat de jandarmi, după ce a refuzat să-și pună corespunzător masca de protecție. IGJR: „Călătorul a opus rezistență” | VIDEO

Publicat: 13 07. 2020, 14:54
Actualizat: 06 04. 2021, 19:21
Scandal la metrou din cauza măștii. Un tânăr a fost încătușat și apoi amendat. Jandarmeria

Un călător care nu avea masca pusă corect la metrou a fost luat pe sus de jandarmi, după ce acesta a devenit reclacitrant și s-a opus forțelor de ordine. Incidentul s-a petrectut în această dimineață la stația de metrou Unirii, unde călătorii au putut asista la intervenția jandarmilor care au escortat din tren un tânăr care s-a zbătut, a țipat și a opus rezisetență.

Pentru că tânărul nu purta masca pe nas, forțele de ordine i-au atras atenția, însă călătorul nu a accepstat să-și pună corespunzător masca pe figură și a luat-o la fugă pe scări, a alergat prin pasaj și s-a urcat în trenul care duce spre Tineretului.

Urmărire la metrou. Jandarmii l-au prins pe călătorul fără mască, după ce acesta a luat-o la fugă

Jandarmii l-au urmărit și au încercat să-l imobilizeze.

Înconjurați de călători care filmau incidentul, 4 jandarmi au reușit să-l imobilizeze pe tânărul care țipa și se zbătea.

La fața locului au asistat și 2 polițiști, iar călătorii au criticat autoritățile pentru că l-au încătușat pe tânăr doar pentru că nu purta masca în mod coresunzător.

„În data de 13 iulie, în jurul orelor 10:50, patrula mixtă de ordine publică care executa serviciul în zona staţiei de metrou Unirii 2 a interceptat un bărbat care purta masca necorespunzător. La recomandarea patrulei mixte de a purta curect masca de protecţie, persoana în cauză a devenit recalcitrantă şi a fugit pe scrăile care duc spre metrou, urcând în trenul care ducea în direcţia Tineretului. S-a procedat la urmărirea celui în cauză, iar în momentul imobilizării, acesta a opus rezistenţă devenind agresiv cu forţele de ordine. S-a procedat la imobilizarea persoanei şi conducerea acesteia la sediul poliţiei metrou în vederea identificării şi dispunerilor măsurilor legale”, a declarat, Aktug Nebahat, purtătorul de cuvânt Brigada Speciala IGJR.

Bărbatul a fost amendat, a mai spus Nebahat care a menționat că la un astfel de tratament vor fi supuși toți cei care vor refuza să poarte masca în metrou.