Scandal la Spitalul Județean din Satu Mare, în urma decesului unei gravide de 20 de ani bolnave de COVID-19

Publicat: 16 10. 2021, 22:59
Scandal la Spitalul Județean din Satu Mare / Sursă Foto: Antena3

Un scandal a avut loc sâmbătă la Spitalul Județean Satu Mare, după ce o tânără însărcinată, în vârstă de 20 de ani, dar şi bebeluşul acesteia nenăscut, au murit, astăzi. Pentru a opri familia femeii să intre în spital, medicii au chemat jandarmii și mascații.

Cu câteva zile în urmă, femeia s-a prezentat la spital cu un test PCR pozitiv. Potrivit primelor informații, aceasta nu era vaccinată, iar din cauza infectării cu SARS-CoV-2 starea sa de sănătate s-a agravat și a fost transferată la Spitalul de Boli Contagioase, fiind internată în secția de Terapie Intensivă. Cu toate că starea sa era gravă, tânăra a refuzat masca de oxigen și intubarea, iar sâmbătă a decedat din cauza complicațiilor respiratorii.

Sâmbătă, rudele sale, care nu înțeleg cum s-a deteriorat atât de rapid starea femeii, au venit revoltate la Spitalul Județean Satu Mare pentru a cere socoteală. Apropiații spun că tânăra ar fi avut șase teste COVID negative și că abia un al șaptelea a fost pozitiv, iar simptomele erau ușoare, ca ale unei răceli, după cum susține chiar soțul tinerei.

Rudele acuză spitalul și că nu a solicitat acordul familiei pentru intubarea pacientei.

În scopul prevenirii unor eventuale conflicte, având în vedere tensiunea creată de aparținătorii tinerei, la unitatea medicală au fost mobilizate mai multe efective de polițiști, jandarmi și mascați.