Scene șocante într-o secție de votare din județul Ilfov. Imagini exclusive

Publicat: 27 09. 2020, 18:41
Actualizat: 27 09. 2020, 18:42

Cetățenii care așteptau să voteze într-o secție din localitatea ilfoveană Ștefăneștii de Jos au fost martorii unui incident șocant după ce un bărbat care aștepta la coadă s-a prăbușit, dintr-o dată, la pământ. Evenimentul s-a produs chiar în fața comisiei de votare.

Procesul de votare din localitatea Ștefăneștii de Jos nu a scăpat de incidente, mai ales că, din punctul de vedere al polițiștilor, această localitate se află în topul celor mai periculoase comune din județ.

La câteva ore după deschiderea urnelor, alegătorii au început să vină în număr din ce în ce mai mare, fapt care a făcut ca respectarea normelor de distanțare socială să nu mai fie respectate de nimeni. Pentru că regulamentul nu permite accesul în secție a mai mult de cinci persoane în același timp, oamenii au fost nevoiți să stea ore în șir în picioare, iar acest lucru și-a spus, în cele din urmă, cuvântul.

Trupele speciale au fost trimise să mențină ordinea la Ștefăneștii de Jos

Un cetățean și-a pierdut cunoștința chiar în fața comisiei care urma să-i înmâneze ștampila de vot. Îngroziți, martorii s-au repezit imediat să-i acorde acestuia primul ajutor. Bărbatul a fost resuscitat chiar de către membrii comisiei, după ce aceștia l-au stropit cu apă.

În urma incidentului, procesul de votare a fost suspendat pentru aproximativ zece minute, după care activitatea a revenit la normal.

Totuși, aglomerația din ce ce în ce mai mare din fața secțiilor de votare a determinat autoritățile să ia măsuri preventive urgente. Ca urmare, la fața locului au fost trimise, inițial, trupe de jandarmi. Ulterior, în zonă au ajuns luptătorii Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, la care s-au adăugat, în scurt timp, mascații IPJ Ilfov.