SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA: Bărbat condamnat definitiv pentru furt de arbori, angajat ca pădurar la Direcția Silvică Vaslui

Publicat: 12 02. 2013, 19:52
Actualizat: 06 02. 2016, 21:19

Un pădurar din Vaslui, condamnat definitiv pentru tăiere ilegală și furt de arbori dintr-o pădure particulară, este menținut în continuare în activitate de către conducerea Direcției Silvice Vaslui pe motiv că în hotărârea instanței nu este specificată o eventuală desfacere a contractului de muncă.

Condamnat definitiv de Curtea de Apel Iași la un an de închisoare cu suspendare pentru tăiere ilegală și furt de arbori, pădurarul Cantonului Silvic Fâstâci, Valeriu Ciobanu, își desfășoară în continuare activitatea pe același post, fără ca împotriva sa să fie luată vreo măsură disciplinară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conducerea Direcției Silvice Vaslui susține că nu recurge la desfacerea contractului de muncă pe motiv că pădurarul ar putea da în judecată instituția pentru abuz și, odată ce ar câștiga procesul, ar obliga-o să-l reangajeze.

„În hotărârea dată de Judecătoria Vaslui și menținută de Curtea de Apel Iași nu se face niciun fel de referire dacă Valeriu Ciobanu poate sau nu să mai desfășoare activitatea de pădurar. Noi nu riscăm să-i desfacem contractul de muncă pentru că am putea fi dați în judecată pentru abuz și apoi obligați de instanță să-l reangajăm. Spun asta pentru că am mai avut o situație similară în cadrul Ocolului Silvic Epureni când, tot așa, un angajat a câștigat în instanță și a trebuit să-l reangajăm”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX directorul Direcției Silvice Vaslui, Dumitru Popoiu.

Potrivit sentinței definitive a Curții de Apel Iași, Valeriu Ciobanu, alături de alte două persoane, au tăiat ilegal și au furat dintr-o pădure particulară șase stejari, pe care apoi i-au transportat la locuința unuia dintre ei. Furtul a avut loc în primăvara anului 2007, atunci când Valeriu Ciobanu era liber profesionist, el fiind angajat în 2008 ca pădurar la Fâstâci, în comuna unde socrul său a ieșit primar în luna iunie a acelui an.

În ianuarie 2012, Valeriu Ciobanu este condamnat de Judecătoria Vaslui la un an de închisoare cu suspendare pentru tăiere ilegală de arbori și furt de arbori. Pădurarul de la Fâstăci a făcut recurs împotriva sentinței instanței vasluiene, fiind respins de Curtea de Apel Iași.