Secția de pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Arad, supraaglomerată de câteva zile, din cauza numărului mare de infecții respiratorii

Publicat: 11 02. 2013, 16:10
Actualizat: 03 07. 2013, 22:33

Secția de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad este supraaglomerată de câteva zile, din cauza numărului mare de infecții respiratorii, astfel că a fost depășită capacitatea secției, iar copiii dorm câte doi sau trei în pat, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit medicilor Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, în ultimele zile, în special la sfârșitul săptămânii, au fost internați mai mulți copii decât în mod obișnuit, cu infecții respiratorii, astfel că a fost depășită capacitatea de 40 de paturi a Secției de Pediatrie.

La sfârșitul săptămânii, în secție erau internați 61 de copii pe 40 de paturi, iar alături de ei erau și părinți. Luni, doar trei copii au fost externați, astfel că sunt cu 18 mai mulți internați decât paturi disponibile.

„Am înregistrat un val de infecții respiratorii la copii, ceea ce a condus la o supraaglomerare pe secție”, a spus directorul medical al unității sanitare, dr. Adrian Wiener.

Medicii afirmă că în unele saloane dorm câte doi sau trei copii într-un pat, iar în alte saloane părinții au adus de acasă paturi de camping.

„În ultimii ani a fost redus numărul de paturi pe secția de copii, de la 70 la 40, din cauza noilor normative de suprafață impuse de Direcția de Sănătate Publică. Construirea unei noi secții va începe în primăvară, astfel că problema spațiului va fi rezolvată în timp”, spune Wiener.

Potrivit ultimei raportări făcute de medici la Direcția de Sănătate Publică Arad, valabilă pentru săptămâna 28 ianuarie – 3 februarie, în județ erau înregistrate aproape 1.400 de cazuri de viroză și peste 350 de cazuri de pneumonie, cifrele încadrându-se în media specifică acestei perioade a anului. Cea mai afectată grupă de vârstă este 5 – 14 ani. Noile raportări, valabile pentru săptămâna trecută, vor ajunge la DSP abia marți.