Șeful Poliției din Neamț a declarat ilegală greva foamei

Publicat: 20 07. 2014, 08:51
Actualizat: 29 07. 2014, 17:51

Decizia șefului IPJ Neamț, comisarul șef Costel Tablan, a fost luată după ce un angajat al Poliției Roman, agentul Ion Cănărău, care este și vicepreședinte al Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), a protestat timp de o săptămână, la sediul Poliției Roman, acuzând abuzuri împotriva sa și a altori polițiști din partea comandantului Dragoș Bălău, de la Poliția Roman.

Agentul de poliție a protestat săptămâna aceasta, în zilele de luni, marți și miercuri, între orele 9.00 și 11.00, în fața sediului Poliției, iar de joi a intrat în greva foamei.  El s-a declarat revoltat de modul în care colegii lui din Poliția Roman au anchetat un caz de ultraj, potrivit presei locale.

„Am  primit o hârtie de la IPJ prin care mi s-a cerut să încetez greva. Mustește prostia în pereții IPJ Neamț. Conform Legii dialogului social, greva este încetarea colectivă a lucrului într-o unitate. Deci colectivă, nu individuală. Sindicatul nostru va depune o plângere penală pentru comiterea infracțiunii de constrângere sau condiționare a liderilor sindicali de a-și îndeplini atribuțiile funcțiilor pentru care au fost aleși”, a spus liderul de sindicat Ioan Cănărău, citat de presa locală.

Polițistul Cănărău a pus capăt vineri protestului său de la Poliția Roman. El a declarat presei locale că a luat această hotărâre după ce a primit asigurări că neregulile din cadrul Poliției Roman pe care el le reclamase vor fi analizate, precizând că gestul său nu are legătură cu cererea conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț de a-și înceta protestul.