Șeful SIE, chemat la Parlament să răspundă acuzațiilor lui Kovesi

Publicat: 26 04. 2016, 16:52
Actualizat: 27 03. 2019, 20:31

„După Paște, vom avea o discuție în legătură cu declarațiile făcute de șefa DNA Laura Codruța Kovesi”, a precizat deputatul PNL Mihăiță Calimente, adăugând că discuța va fi programată și în funcție de agenda șefului SIE.

El a mai spus că membrii comisiei vor să vadă în ce măsură au existat probleme în relația DNA-SIE. „Vrem să lămurim dacă SIE are atribuții sau nu în această privință, dacă au fost probleme de comunicare. Nu interogăm pe nimeni, vrem să avem o discuție”, a mai spus Calimente.

Întrebat dacă îl vor chema la audieri și pe Teodor Meleșcanu cel care deținea funcția de șef SIE în perioada despre care vorbește șefa DNA, Calimente a spus că nu este cazul.

Procurorul șef al DNA, Codruța Kovesi, a declarat, marți, că de când se află la conducerea DNA „nu a primit nicio sesizare de la Serviciul de Informații Externe”, precizând „că este ilegal să deții informații referitoare la posibile infracțiuni și să nu sesizezi Direcția Națională Anticorupție.”

„În 2013, 2014 și 2015, de fapt, de când am început mandatul la DNA, nu am primit nicio informare de la SIE. Cu toate astea, vedem că tot mai mulți inculpați își deschid afaceri în străinătate. Se iscă întrebarea de ce niciodată nu am primit astfel de informări despre aceste activități. Nu am primit sesizări nici despre conturile din străinătate, nici despre vilele de lux, nicidespre iahturile de lux”, a declarat Codruța Kovesi la conferința „Piedicile si performantele anticoruptiei”.