Serbare câmpenească organizată de localnici din Pungești la câteva sute de metri de sonda Chevron

Publicat: 01 05. 2014, 21:16
Actualizat: 09 02. 2016, 02:40
Serbare câmpenească organizată de localnici din Pungești la câteva sute de metri de sonda Chevron

Ziua de 1 Mai este sărbătorită pe câmpul de la ieșirea din satul Siliștea, comuna Pungești, de către aproximativ 200 de localnici care s-au adunat în fața unei scene improvizate pe islazul comunal, acțiunea fiind organizată la inițiativa Asociației Mișcarea de Rezistență Pungești, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Considerăm că, după șase luni în care au avut parte doar de amenzi și bătăi cu jandarmii, localnicii merită și ei să se relaxeze, să-și descrețească frunțile. Pe lângă evoluția artiștilor, activiștii de mediu transmit pe scena improvizată mesaje de solidaritate și de luptă împotriva fracturării hidraulice. Nu am renunțat la luptă și nici nu ne vom da bătuți așa de ușor”, a declarat, joi, Zîna Domintean, unul dintre liderii Asociației Mișcarea de Rezistență Pungești.

Acțiunile organizate de 1 Mai la Siliștea, comuna Pungești, sunt supravegheate de zeci de jandarmi și polițiști, însă fără ca aceștia să intervină, în condițiile în care nu s-au înregistrat incidente.

Pe lângă localnici, la serbarea câmpenească sunt prezenți și activiști de mediu din Bacău, Iași, București și Constanța, unii dintre ei instalându-și corturi acolo încă de miercuri seară.

Serbarea câmpenească are loc la aproximativ 600 de metri de perimetrul deținut de compania Chevron, unde a fost ridicată prima sondă de explorare a gazelor de șist din județul Vaslui.