Sicriul lui Cioabă NU va fi din aur și nici nu va avea aer condiționat: „Va fi același model ca la Sergiu Nicolaescu”

Publicat: 20 08. 2013, 22:58
Actualizat: 29 07. 2014, 21:22

„Din lemn alb, model Boston, american”, astfel va fi sicriul în care va fi înhumat Florin Cioabă, potrivit lui Toni Neagoe, proprietarul firmei de servicii funerare la care a apelat familia Cioabă. „Nu știu de unde toată nebunia asta – cu aur și aer condiționat”, spune acesta, precizând că modelul ales este „unul obișnuit”.

„La fel a avut și Sergiu Nicolaescu, care a fost depus în același model de sicriu (dar pe altă culoare) până la incinerare”, spune Toni Neagoe pentru gândul. Mai mult, acesta afirmă și că prețul este mult mai mic decât cel vehiculat – „7000 de lei, nu 3000 de euro, nu 11.000 și nici 30.000 de euro cum s-a tot vorbit în ultimele zile”. 

Firma care asigură serviciile funerare familiei Cioabă  a mai fost angajată, în același scop, la decesul a numeroși actori, cântăreți, sportivi și politicieni, printre care Gheorghe Dinică, Ion Dolănescu, Nicolae Dobrin și Corneliu Coposu.

Astfel, la serviciile firmei respective au mai apelat familii printre care cele ale lui Gheorghe Dinică, Ion Dolănescu, Corneliu Coposu, Dem Rădulescu, Mia Braia, Ion Rațiu, Vali Sterian, Ion Aurel Stoica, Ion Voicu, Cătălin Hâldan, Oleg Danovschi, Mihai Maximilian, Dorin Teodorescu, Lia Manoliu, Titus Ozon, Ioan Chirilă, Antonie Iorgovan, Ticu Dumitrescu, Anca Parghel, Florian Pittiș, Paul Niculescu Mizil, Nicolae Dobrin, Ralu Filip, Marian Cozma, Adrian Păunescu și Victor Surdu, potrivit portofoliului de clienți prezentat pe site-ul firmei.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Cioabă a ajuns în țară marți seară, cu o cursă de linie a Turkish Airlines,  pe Aeroportul „Henri Coandă” din București. De aici, firma lui Toni Neagoe a preluat trupul lui Florn Cioabă, și l-a transportat la Sibiu, pentru a fi îmbălsămat.”Turcii n-au făcut asta, fiind musulmani”, a punctat proprietarul firmei de servicii funerare.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viață duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Ãœniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.

Florin Cioabă va fi înmormântat în Cimitirul Municipal Sibiu, lângă mormântul tatălui său, unde familia Cioabă a concesionat o parcelă de teren pe 25 de ani.