SIIJ contestă decizia Curții Supreme, care anulează acuzațiile formulate împotriva lui Ion Iliescu, Virgil Măgureanu și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei

Publicat: 18 02. 2020, 16:23
Actualizat: 18 02. 2020, 18:32
Ion Iliescu / FOTO - Mediafax Foto

Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a contestat decizia ÎCCJ de retrimitere la Parchet a dosarului Mineriadei, prin care au fost anulate ordinele de punere sub acuzaţie a inculpaţilor. Este vorba despre anularea acuzaţiilor formulate împotriva lui Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, Gelu Voican Voiculescu şi Miron Cosma.

SIIJ a contestat decizia ÎCCJ prin care au fost anulate ordinele de punere sub acuzaţie a inculpaţilor. Este vorba, în acest caz, despre anularea acuzaţiilor formulate împotriva lui Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, Gelu Voican Voiculescu şi Miron Cosma.

Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a formulat contestaţie faţă de decizia din 8 mai 2019 a Instanţei Supreme prin care dosarul Mineriadei 13-15 iunie 1990 a fost retrimis la parchet. Concret, în luna mai 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat toate documentele cu acuzaţiile pentru inculpaţi şi a cerut procurorilor refacerea rechizitoriului.

Pe lista inculpaţilor se regăsesc Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu sau Miron Cozma.

Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 a fost soluţionat în anul 2017 de Secţia parchetelor militare şi s-a concretizat prin trimiterea în judecată a inculpaţilor.