Sile Cămătaru, ridicat de polițiști, pentru că ar fi plasat zeci de prostituate în hoteluri de lux

Publicat: 07 11. 2014, 07:51

În acest dosar, realizat cu probe furnizate cu ajutorul ofițerilor din Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI), sunt implicate aproximativ 100 de persoane, au declarat pentru MEDIAFAX surse din rândul anchetatorilor.

În perioada martie – noiembrie, oamenii lui Sile Cămătaru ar fi adus prostituate la hoteluri, dar și în zona cazinourilor, pentru a atrage jucători. Grupul era implicat și în fapte de cămătărie în cazinouri.

Potrivit surselor citate, Sile Cămătaru era monitorizat de aproximativ o jumătate de an, după ce ofițeii DIPI au obținut o informație cu privire la faptul că acesta, împreună cu 50 de complici, controla aproximativ 40 de prostituate, care erau plasate la hotelurile de lux Marriott și Howard Johnson din Capitală.

O parte dintre aceste fete aveau camere închiriate permanent și figurau în cataloage de prezentare, ce erau prezentate de angajați ai hotelurilor clienților care se arătau interesați de serviciile unei prostituate.

Vineri dimineață, un număr de 300 de polițiști fac percheziții în Capitală, în 24 de locuințe, dar și în cele două hoteluri, fiind puse în aplicare 120 de mandate de aducere.

Vasile Balint, cunoscut ca Sile Cămătaru, judecat într-un dosar, alături de alte 53 de persoane, pentru șantaj, cămătărie și infracțiuni cu violență, a fost eliberat, în noiembrie 2013, de la Penitenciarul Rahova, unde se afla în arest din februarie.

Sile Cămătaru, alături de fratele său, Ion Balint, cunoscut ca Nuțu Cămătaru, au fost trimiși în judecată în 25 iulie 2013, împreună cu alți 52 de membri ai clanurilor „Cămătarii” și „Sportivii”, fiind acuzați de șantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat și omor deosebit de grav.

Nuțu Cămătaru a fost eliberat marți din arest.