Sinagoga Evreiască din Cluj, vandalizată. Galerie FOTO

Publicat: 12 06. 2017, 20:14

Președintele Comunității Evreiești din Cluj-Napoca, Robert Schwartz, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că este vorba despre un caz grav.

„Sesizăm luni Poliția și alte autorități competente după ce pe Sinagoga Templul Memorial al Deportaților Evrei din Cluj-Napoca au apărut, în acest sfârșit de săptămână, inscripții antisemite, prin care se neagă Holocaustul și o stea a lui David tăiată. Nu găsesc cuvinte, este un caz grav. Sinagoga se află pe o arteră circulată, trece multă lume pe acolo, și nici polițiștii nici jandarmii nu au văzut nimic. Mesajul cu negarea Holocaustului este prea mult. Nu vom putea curăța sau spăla aceste mesaje ci va trebui să vopsim peste ele cu o culoare apropiată de cea originală”, a spus Schwartz.

Pe peretele Sinagogii au fost scrise cu spray cu vopsea neagră două mesaje, „Holocaust never happened” și „Toate cele bune :)”, precum și o stea a lui David cu vopsea roșie, care este tăiată.

Sinagoga Templul Memorial al Deportaților Evrei de pe strada Horea din Cluj-Napoca este monument istoric și a fost construită în anul 1887.