Sindicaliștii din sănătate nu renunță la proteste. Anunțul făcut după discuțiile de la Guvern

Publicat: 05 10. 2017, 14:02
Actualizat: 05 06. 2018, 15:23

„Programul de pichetări al Sanitas continuă, nu avem niciun motiv să întrerupem protestele”, a declarat un lider de sindicat după discuțiile de la Guvern.

Principalele revendicări ale Federației sunt: modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea bugetarilor în sensul eliminării inechităților și rezolvării omisiunilor; un Regulament de sporuri echitabil și nediscriminator; renunțarea la plasarea contribuțiilor sociale în totalitate din sarcina angajatorului în cea a angajatului; recâștigarea tichetelor de masă începând cu 1 ianuarie 2018.

Vineri va fi pichetat sediul Ministerului Finanțelor Publice, urmând ca pe 19 octombrie să aibă loc un miting al membrilor SANITAS în Capitală. În funcție de rezultatul acestor acțiuni, Consiliul Național SANITAS va decide asupra radicalizării viitoarelor proteste, inclusiv declanșarea grevei generale.

Și Serviciile de Ambulanță din toată țara au declanșat o acțiune de protest la nivel național, pe mașini fiind puse afișe prin care se anunță protestul iar angajații purtând panglici la piept. Reprezentanții sindicatului Serviciilor de Ambulanță susțin că salariile angajaților ar urma să scadă pentru că nu se mai pot acorda sporuri la nivelul stabilit de lege, acesta fiind principala nemulțumire. De asemenea, sindicaliștii cer și înlocuirea integrală a parcului de ambulanțe.