Situație inedită la Iași! O iapă a adus pe lume un mânz într-o benzinărie. Cum a ajuns acolo

Publicat: 04 04. 2023, 11:22
Sursa FOTO: Captură Facebook

Un mânz a fost adus pe lume chiar în faţa unei benzinării din Iași, sub privirile trecătorilor, care au rămas uimiți de ineditul situației. Din câte se pare, iapa ar fi fugit de acasă în urmă cu căteva zile.

Iapa și mânzul nou-născut au fost găsiți de polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliție Locală Călare din Iași în fața unei benzinării din zona Păcurari. Aceștia alături de medicii veterinari au transportat iapa și mânzul într-un spaţiu special amenajat.

Noi suntem cei care adoptăm toate animalele de pe domeniul public, aşa că împreună cu poliţia locală am reuşit să ajungem la faţa locului şi am reuşit să luăm iapa împreună cu mânzul ei şi să o ducem la padocul de la Tomeşti”, a declarat Cătălin Neculau, director general SALUBRIS SA Iaşi, potrivit observatornews.ro.

Se pare ca iapa a plecat de trei zile din gospodăria din comuna Tibana și a mers 40 de kilometri pana in Iași, unde i-a venit sorocul și a dat naștere unui mânz perfect sănătos. Imediat după venirea pe lume a mânzului şi-a făcut apariţia şi stăpânul.

Din spusele bărbatului, iapa ar fi fugit pe câmp, la verdeață, după ce copii săi ar fi lăsat lăsat poarta gospădăriei deschisă.

Poliţia animalelor a deschis acum o anchetă şi urmează să verifice condiţiile în care iapa a ajuns să rătăcească pe străzile din Iaşi. Dacă va fi găsit vinovat, stăpânul celor două animale riscă să fie amendat pentru neglijenţă.