Șofer băut oprit cu focuri de armă, după ce a provocat avarii într-o benzinărie

Publicat: 26 08. 2013, 12:08
Actualizat: 01 02. 2019, 02:03

Polițiștii din Râmnicu Sărat au tras mai multe focuri de armă pentru oprirea unui șofer băut, care a provocat avarii în incinta unei benzinării din oraș, fugind apoi de la fața locului și fiind urmărit de polițiști pe o distanță de aproximativ 20 de kilometri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit comisarului-șef Florina Crucianu de la Poliția Județeană Buzău, incidentul a avut duminică seară în Râmnicu Sărat și a fost semnalat Poliției de un angajat al benzinăriei care a reclamat că un șofer a lovit cu mașina și a avariat o pompă de carburant, în momentul efectuării manevrei de mers înapoi, apoi a părăsit incinta stației.

Polițiștii au pornit în căutarea șoferului, pe care l-au depistat la scurt timp, pe o stradă din Râmnicu Sărat.

Conform sursei citate, polițiștii l-au somat pe șofer să oprească, însă acesta a refuzat, continuându-și deplasarea în viteză. Pentru a-l determina să oprească, unul dintre polițiști a tras mai multe focuri de avertisment în aer, iar în comuna Grebănu, până la intrarea în localitatea Livada Mare, a repetat somațiile legale prin stația autospecialei și a tras un nou foc de armă spre mașină. Abia în acel moment șoferul a oprit, fiind imobilizat de polițiști, iar în mașina acestuia a fost găsit un cuțit cu lama de 15 centimetri.

Reprezentantul Poliției Buzău a mai precizat că șoferul, un tânăr de 26 de ani, din București, care era în mașină cu doi pasageri, a fost urmărit de polițiști pe o distanță de aproximativ 20 de kilometri.

Șoferul a fost testat cu alcool-testul, stabilindu-se că avea o alcoolemie de 0,93 la mie alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.