Șofer de microbuz școlar care urma să ducă elevi la școală, prins beat la volan

Publicat: 20 02. 2013, 11:27
Actualizat: 19 02. 2019, 02:56

Șoferul unui microbuz școlar care circula pe DN 2, în județul Buzău, și care urma să preia mai mulți copii pentru a-i transporta la școală a fost prins beat la volan de către polițiști, alcooltestul indicând o concentrație de 1,16 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, șoferul microbuzului școlar a fost oprit de polițiștii, miercuri dimineață, pe DN 2 (E85), în localitatea Glodeanu Sărat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform surselor citate, șoferul se îndrepta spre localitatea Căldărușanca, de unde ar fi trebuit să preia mai mulți elevi pentru a-i transporta la cursuri. Polițiștii l-au testat pe șofer, alcooltestul indicând o concentrație de 1,16 miligrame/ litru alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a fost transportat la Spitalul Județean din Buzău, unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Bărbatul le-a spus polițiștilor că a consumat alcool în noaptea de marți spre miercuri, iar miercuri dimineață a mers la serviciu pentru că trebuia să preia mai mulți copii și să îi ducă la școală în Glodeanu Sărat. Polițiștii i-au întocmit șoferului dosar penal.