Șofer reținut după ce, băut fiind, a provocat un accident cu trei răniți și a fugit

Publicat: 23 11. 2014, 17:22

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă seară, în jurul orei 21.40, pe DJ 209 G în comuna suceveană Straja s-a produs un accident în urma căruia trei persoane au fost rănite.

O patrulă intercomunală din cadrul Posturilor de poliție Straja și Ulma a identificat cele două autoturisme implicate în eveniment și doar pe unul dintre șoferi, celălalt părăsind locul accidentului.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că șoferul care a părăsit locul accidentului este un tânăr de 28 ani, din comuna Straja.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că tânărul din comuna Straja, în timp ce conducea autoturismul înmatriculat în străinătate pe DJ 209G, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum umed și a consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a lovit lateral un autoturism condus din sens opus de un bărbat de 45 de ani, din municipiul Suceava.

În urma impactului, o femeie de 42 ani, din municipiul Suceava, a fost rănită grav, iar șoferul de 45 de ani și o fetiță de doi ani, tot din Suceava, au fost răniți ușor.

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 45 de ani și de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 28 de ani, după care, au fost conduși la spital, unde li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus reținerea pentru 24 de ore a tânărului de 28 de ani, din comuna Straja.