Șofer român de TIR, erou în Franța! Cum i-a salvat viața unui coleg: „L-am găsit în cabină, cu centura în jurul gâtului” (VIDEO)

Publicat: 20 10. 2020, 10:53

Cătălin Firu, șofer român de TIR, i-a salvat viața unui camionagiu lituanian, pe o șosea din Franța. Acesta din urmă a adormit la volan, s-a răsturnat cu mastodontul pe marginea drumului, iar curajul și viteza de reacție a colegului român i-a salvat viața.

Actul de eroism s-a întâmplat zilele trecute, pe DN 151 din Franța, scrie observatornews.ro.

Cătălin Firu se afla în cursă, când un alt șofer de TIR, care mergea în fața lui, a ațipit la volan și s-a răsturnat cu camionul de mare tonaj!

Românul a oprit imediat circulația și a sărit în camion, pentru a vedea starea colegului lituanian.

Lituanianul, mai mult mort decât viu: „Atârna în centură!”

Românul l-a găsit pe coleg înfășurat în jurul gâtului cu centura de siguranță, „atârnând în ea cu propria greutate”.

Deși la început francezii de la fața locului l-au rugat să aștepte intervenția pompierilor, românul a tăiat centura cu un cuțit și l-a eliberat pe șofer, gest care i-a salvat viața omului, după spusele echipajului de Jandarmerie care a ajuns la fața locului.

Întâmplarea a fost povestită de cunoscutul șofer de TIR Ilie Matei, care este extrem de activ în social media.

Acesta a postat pe Facebook imagini de la intervenția excepțională a șoferului român Cătălin Firu, fără de care colegul lituanian ar fi riscat, cu siguranță, să moară în cabina TIR-ului răsturnat.

FOTO. Un român a salvat viața unui bărbat din UK, după ce locuința acestuia a fost cuprinsă de flăcări. Desculț și dezbrăcat, tânărul a intervenit fără să stea pe gânduri

Remus Nicolae Lefter, un român în vârstă de 26 de ani, a reușit să salveze viața vecinului său din Marea Britanie, după ce locuința acestuia a fost cuprinsă de flăcări. Desculț și dezbrăcat, băiatul nu a stat o clipă pe gânduri și a reușit să evite o posibilă tragedie.