Soluția DE AVARIE pe care o adoptă tinerii, după ce prețul RCA-ului a explodat. În unele cazuri, RCA-ul a ajuns să coste mai mult decât mașina

Publicat: 13 01. 2015, 08:32
Actualizat: 27 03. 2016, 15:27

Societățile de asigurări consideră că tinerii sunt mai predispuși la accidente, astfel că polițele RCA sunt mult mai scumpe decât în cazul șoferilor cu multă experiență, care primesc reduceri substanțiale dacă trec câțiva ani în care nu au niciun accident.

În plus, calculul asigurării depinde și de mașina condusă și de orașul în care circulă șoferul. Astfel, un șofer bucureștean de Dacie plătește 4.400 de lei pe an dacă are 21 de ani, puțin peste 2.000 de lei dacă are 29 de ani și mai multă experiență la volan, iar la 37 de ani ajunge să plătească doar 530 de lei pe an. În anumite cazuri, RCA-ul ajunge să coste mai mult decât mașina condusă, avertizează Ministrul finanțelor, care a cerut Autorității de supraveghere financiară să găsească o soluție. De altfel, premierul Ponta a declarat la rândul său că mașina nu trebuie să fie ”un lux pe care doar unii să și-l permită” și că prețurile la RCA sunt excesive.

Pentru a plăti mai puțin, tinerii aleg să își treacă mașinile pe numele părinților, al bunicilor sau al fraților mai mari.

Reprezentanții Autorității de supraveghere financiară au declarat că vor găsi o soluție pentru tineri în ceea ce privește RCA, până la finalul lunii februarie.