Soluție finală în cazul morții lui Condrea, în luna iulie

Publicat: 03 07. 2016, 12:08
Actualizat: 04 11. 2016, 07:32

„Va fi o soluție în legătură cu accidentul în această lună (n.r. iulie). Este aproape de finalizare, din datele pe care le am, expertiza tehnică asupra autoturismului. Vor putea soluționa în termen rezonabil aceasta cauză”, a spus Augustin Lazăr, duminică, la ceremonia pentru Ziua Justiției.

Despre ancheta cu privire la dezinfectanții Hexi Pharma, procurorul general al României a declarat că „este în curs procesul de constituire a părților civile.”

„Există un volum de activitate în desfășurare. Se desfășoară activități privind ridicări de acte, sunt spre sfârșit aceste activități. Urmează analiza și coroborarea cu expertizele care se fac pentru a vedea modul de eficacitate a soluțiilor care au fost ridicate de la diverse spitale”, a mai adăugat Augustin Lazăr.

Declarațiile au fost făcute la sediul Palatului de Justiție din Capitală, la ceremonia pentru Ziua Justiției, eveniment organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Astfel, întrebat despre problemele din sistemul de justiției, procurorul general a spus că sunt „niște probleme în legătură cu volumul de dosare, care trebuie soluționate într-un termen rezonabil”.

Șeful Ministerului Public a precizat și că sunt „probleme de integritate, care ar trebui văzute cu prioritate.”