Soțul unei prezentatoare TV, bătut crunt de un angajat în 5 martie, A MURIT la spital. „Era în moarte cerebrală de la începutul săptămânii trecute, stare care era ireversibilă”

Publicat: 19 03. 2015, 15:48

Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, Marius Craina, a declarat corespondentului MEDIAFAX că victima agresiunii, Valentin Costea, a murit, miercuri după-amiază, în urma unui stop cardiac.

„Pacientul era în moarte cerebrală de la începutul săptămânii trecute, fapt confirmat neurologic, stare care era ireversibilă”, a declarat sursa citată.

Conform unor surse medicale, familia nu a dorit ca Valentin Costea să devină donator de organe, cât timp s-a aflat în moarte cerebrală, sperând până în utimul moment că îl va putea transporta la o clinică din străinătate. Astfel, pacientul a fost menținut în viață de aparate și medicamente până când i-a cedat inima.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, care au obținut arestarea preventivă a suspectului pentru infracțiunea de tentativă de omor, vor schimba încadrarea juridică a faptei în omor.

Agresorul era angajat la atelierul de tuning auto al victimei. El se numește Daniel Dorel Hodiș, are 24 de ani și a fost reținut la câteva ore după ce l-a atacat pe Costea. Suspectul și-a recunoscut vina în timpul audierilor, declarând ulterior presei că a recurs la faptă „din sărăcie”.

Hodiș a declarat, în 6 martie, că patronul său i-a dat bani împrumut, pe lângă salariu, cu mai multe ocazii, și că avea nevoie din nou de bani din cauza unor datorii, dar că i-a fost rușine să-i mai ceară, motiv pentru care a încercat să-l tâlhărească.

Suspectul a recunoscut că a furat telefonul mobil al patronului, însă anchetatorii au constatat și dispariția portofelului.

Întrebat de jurnaliști dacă se droghează, Hodiș a răspuns că o face „ocazional”.

Valentin Costea, soțul prezentatoarei tv Diana Costea (Mariș), a fost găsit bătut la serviciu în seara de 5 martie. Un bărbat a solicitat ajutor la 112 după ce l-a găsit pe Costea inconștient, căzut pe podeaua atelierului de tuning auto pe care-l deține, având leziuni grave la cap. Cel care l-a găsit este un prieten care l-a vizitat la atelier. Constatând că ușa era încuiată, el s-a uitat pe fereastră, pentru că în interior becul era aprins, astfel că a văzut victima căzută pe podea.

Polițiștii și procurorii sosiți la fața locului au stabilit că victima fusese lovită în cap un un corp dur, probabil o bâtă de baseball.

Diana Costea (Mariș) este prezentatorul principalului jurnal de știri de la Televiziunea Arad.