Spania anunță încă un mort din cauza variolei maimuței

Publicat: 30 07. 2022, 18:29
Actualizat: 30 07. 2022, 18:39
Variola maimuței Sursa foto: Shutterstock

Autoritățile spaniole au anunțat al doilea deces din cauza variolei maimuței, în decurs de doar 24 de ore. Primul deces fusese raportat vineri, la scurt timp după ce și în Brazilia fusese înregistrat unul, singurele în afara continentului african.

 

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății din 22 iulie, fuseseră raportate doar 5 decese, toate în regiunea africană.

De asemenea, sâmbăta trecută, OMS a declarat epidemia de urgență sanitară globală, mai exact, cel mai înalt nivel de alertă.

Ministerul spaniol al Sănătății a declarat că 4.298 de cazuri au fost confirmate în țară. Dintre cei 3.750 de pacienți, aproximativ 120 au fost spitalizați, iar alți doi au murit, a declarat OMS.

Primele decese au fost pe teritoriul african

În total, 8 decese au fost înregistrate în lume din pricina acestei boli. Primele 5 au fost semnalate în Africa, unde a fost catalogată o „boală endemică.”

Totodată, Spania este una dintre țările care înregistrează cele mai multe cazuri din lume, acolo unde 4.298 de persoane au fost infectate, potrivit Hotnews.ro.

OMS a declanşat la 24 iulie cel mai înalt nivel de alertă sanitară.  ”Urgenţă de sănătate publică de amploare internaţională (USPPI)”, cu scopul de a consolida lupta împotriva variolei maimuţei, cunoscută şi sub numele de ”orthopoxviroza simiană”.