Spitalele din Capitală care asigură asistența medicală în perioada Crăciunului

Publicat: 24 12. 2013, 16:57
Actualizat: 20 05. 2015, 20:51

Toate cele nouă spitale de urgență din Capitală și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov asigură, prin liniile de gardă, asistența medicală în perioada sărbătorii Crăciunului, iar Direcția de Sănătate Publică va avea un serviciu permanent.

În perioada mini-vacanței de Crăciun vor asigura permanent asistența medicală Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Universitar, Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon”, Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan”, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, Spitalul de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”.

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov va avea program normal de lucru, solicitările populației fiind preluate la numărul unic de urgență 112. În această perioadă, Serviciul de Ambulanță va asigura și eliberarea de certificate constatatoare de deces.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București va asigura un serviciu de gardă permanent la sediul din strada Spiru Haret nr. 14, din sectorul 1.

În toată perioada sărbătorilor de iarnă, la Ministerul Sănătății va funcționa centrul operativ, unde pot fi înregistrate toate sesizările din teritoriu, iar permanența pentru intervenții în caz de necesitate va fi asigurată de secretarii de stat Raed Arafat și Adrian Pană.