SPRIJIN. Orban, la plecarea în Alabama a 15 specialişti ai Armatei: „Transmit un mesaj ferm -între SUA și România e un solid parteneriat strategic”

Publicat: 25 05. 2020, 08:50
Actualizat: 06 04. 2021, 22:48
Orban: Transmit un mesaj ferm - între SUA și România e un solid parteneriat strategic

Premierul Ludovic Orban și ministrul apărării, Nicolae Ciucă au fost prezenți la plecarea în SUA a echipei formată din 15 specialiști din MApN pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei de COVID-19.

Ludovic Orban a declarat că acest ajutor pe care îl oferim în contextul pandemiei are scopul de a evidenția parteneriatul strategic dintre SUA și România.

„Este o misiune în sprijinul solidarității și cooperării între SUA și România. Obiectivul este de a fi alături de medicii din SUA și de a vedea foarte clar cum acționează echipele medicale din SUA în lupta contra COVID. Urez succes misiunii noastre! Folosesc ocazia pentru a transmite un mesaj ferm: între SUA și România e un solid parteneriat strategic, care generează acțiuni comune în toate domeniile de activitate”, a declarat Ludovic Orban, la plecarea celor 15 specialiști ai Armatei.

 

O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari specialişti în domeniul CBRN a plecat în Alabama pentru a oferi sprijin americanilor în lupta împotriva coronavirusului.

Ajutorul va fi o ferit pe o perioadă de 14 zile

„Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama şi se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN”, informează un comunicat de presă postat, duminică, pe site-ul MApN.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut marți, 12 mai, o convorbire telefonică cu secretarul american al apărării, Mark T. Esper.

Agenda discuţiilor a inclus aspecte de interes comun privind solidaritatea în combaterea pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2 și cooperarea între armatele celor două țări, atât din perspectivă bilaterală, cât și în context aliat.