Stan Mustață, eliberarat din funcția de judecător la Curtea de Apel București

Publicat: 16 03. 2015, 16:40

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat decretul privind „eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel București a lui Stan Mustață, în prezent suspendat din funcție ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea, cu intenție, a unor infracțiuni, având în vedere lipsa avizului Consiliului Superior al Magistraturii pentru menținerea în funcție după vârsta de 65 de ani”.

Judecătorul Stan Mustață, acuzat că a primit mită pentru a da soluții favorabile în dosare pe care le judeca, va fi judecat în continuare sub control judiciar, după ce instanța supremă a admis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu în cazul său.

Stan Mustață era în arest la domiciliu din 29 octombrie. Anterior, el a fost în arest preventiv, începând din 30 aprilie.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în 8 mai, să îl suspende din magistratură pe judecătorul Stan Mustață.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în 3 martie, să îi înainteze președintelui Klaus Iohannis propunerea de eliberare din funcție a magistratului.