Stan Vitalie, fost manager al Spitalului de Arşi din Capitală, urmărit penal pentru că a luat mită 25.000 de euro! Câte paciente au “cotizat” de-a lungul timpului

Publicat: 28 08. 2020, 14:52
Actualizat: 28 08. 2020, 14:53
Stan Vitalie, fost manager al Spitalului de Arşi din Capitală, urmărit penal pentru că a luat mită 25.000 de euro! Câte paciente au “cotizat” de-a lungul timpului

Stan Vitalie, medic la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, este urmărit penal pentru că ar fi luat mită 25.000 de euro de la 16 paciente pentru a le face diferite operații estetice, deși acestea putea fi efectuate doar în clinicile private.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul STAN VITALIE, medic primar, la data faptelor manager al Spitalului Clinic de urgenţă, Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, pentru săvârşirea a 16 infracţiuni de luare de mită”, anunţă DNA, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie 2013 – ianuarie 2014, Vitalie Stan, în calitate de medic primar şi manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, ar fi pretins şi primit sume de bani cuprinse între 1.000 de euro și 2.700 de euro de la 16 paciente, pentru a le face diferite operaţii estetice în unitatea medicale la care activează.

Stan Vitalie, reținut în 2014!

În concret, suspectul Stan Vitalie ar fi internat pacientele respective sub pretextul unor afecţiuni ce necesitau corecţii chirurgicale, iar în schimbul sumelor de bani primite, ar fi efectuat în cadrul spitalului de stat operaţii estetice care se pot efectua în clinicile private. În total, acesta ar fi primit de la cele 16 paciente suma totală de 25.000 de euro”, mai precizează DNA.

În aprilie 2014, Vitalie Stan, la moment respectiv manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, a fost reţinut alături de alţi medici într-un dosar în care erau acuzaţi că luau mită pentru a face operaţii estetice care, în baza unor documente falsificate, erau decontate ulterior din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).