IMAGINI ÎN EXCLUSIVITATE. Ce s-a întâmplat cu reputatul chirurg pe care DIICOT l-a reținut în 2017?! Cu ce se ocupă azi și unde ”a dispărut” profesorul numit ”Dumnezeul medicilor”

Publicat: 03/07/2020, 21:22
Actualizat: 03/07/2020, 21:57

Chirurgul Mihai Lucan este o somitate în lumea medicală, fiind doctorul care a realizat primul transplant renal din România. Totul se întâmpla în 1980, acesta alcătuind o echipă redutabilă alături de profesorii Eugeniu Proca și Anghel Popescu. În ceea ce privește actul medical, ”Dumnezeul medicilor” din România, așa cum a fost numit profesorul Lucan, are un ”palmares” incredibil. Faimosul medic a realizat și prima nefrectomie laparoscopică pentru transplant asistată robotic și de telemedicină din lume (2003), primul transplant combinat de rinichi și pancreas (2004) și primul transplant de rinichi de la un cadavru, în premieră în Europa de Est (2010).

Pe de altă parte, Mihai Lucan a devenit, în 2017, și personaj principal într-un scenariu pe care mulți l-au considerat, inițial, incredibil, fiind cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare. Pe atunci, era șeful Institutului de Urologie şi Transplant din Cluj-Napoca, iar anchetatorii vorbeau de un prejudiciu de aproximativ 5 milioane de lei. În urma acestor acuzații, medicul a fost plasat în arest la domiciliu, nu a mai putut profesa și a devenit ținta unor articole în care realizările sale medicale au trecut în plan secund sau terțiar.

Clujul a rămas o amintire. Mihai Lucan, bucureștean cu acte în regulă

Viața merge mai departe, totuși. Foarte puțini știu că medicul Mihai Lucan s-a decis să părăsească Clujul și s-a mutat în București, iar GÂNDUL.RO vă oferă IMAGINI ÎN EXCLUSIVITATE cu reputatul chirurg care, dincolo de toate controversele țesute în jurul său, a fost și rămâne un punct de reper în istoria medicinei din România.

În primăvara anului 2018, magistrații Curții de Apel București au decis că Mihai Lucan poate profesa, din nou, în spitalele de stat – ridicându-i interdicția -, fiind înlocuită și măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

Acum, profesorul Mihai Lucan face exact ceea ce știe cel mai bine – medicină – într-o cunoscută rețea privată de sănătate din București și, chiar dacă merge ajutându-se și de un baston, fotografiile prezentate în exclusivitate de GÂNDUL.RO demonstrează că reputatul medic ”se ține bine”.

Profesorul Mihai Lucan, îndreptându-se către casă

”Dumnezeul medicilor” conduce același BMW pe care îl avea și în 2017

Pe lângă controversata anchetă în care a fost implicat, medicul Mihai Lucan a ”ținut capul de afiș” și în ceea ce privește averea acumulată în timp. Considerat unul dintre cei mai bogați medici din România, Mihai Lucan avea – conf0rm ultimei declarații de avere – 1,7 milioane de euro în conturi.

Potrivit celor inserate de profesorul Lucan în respectiva declarație,  medicul avea în proprietate bijuterii – brătări, inele, lanţuri din aur galben şi alb – în valoare de 20.000 de euro, respectiv tablouri şi icoane (contemporane) în valoare de 15.000 de euro. La capitolul „venituri din salarii”, medicul a declarat, pe anul 2016, 49.652 de lei ( de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal), 3.156 de lei (de la Lukmed SRL – firmă administrată de fiul său) şi 63.860 de lei (de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj).

Plecarea din Cluj-Napoca este o nouă filă pe care medicul Lucan o întoarce în propria viață, iar acum – bucureștean fiind – a ales să locuiască în zona  1 Mai din Capitală. Surprinzător sau nu, el conduce aceeași mașină pe care o deținea și în 2017 – BMW X4 pachet M (aproximativ 60.000€ preț de catalog) -, atunci când au avut loc descinderile procurorilor DIICOT la domiciliul său din Cluj.

Mihai Lucan, ajutându-se de un baston și protejându-se împotriva noului coronavirus

Poartă un Rolex-ul Submariner de 35.000€

Azi, Capitala este, așa cum spuneam, noua lui casă. Iar profesorul Lucan pare că se simte în București ca și cum ar fi trăit aici dintotdeauna. Reporterii GÂNDUL.RO l-au găsit pe reputatul chirurg și au obținut imagini în exclusivitate cu acesta.

Discret ca de obicei, medicul încearcă să treacă neobservat în spatele unei măști medicale și îmbrăcat în ton estival. Pălărie, ochelari cu lentile fumurii, cămașă descheiată ”tinerește” la gât – mânecile suflecate până aproape de cot -, mănuși din piele galbenă, fină. Se sprijină într-un baston, iar la încheietura mâinii strălucește, la propriu, un ceas Rolex Submariner în valoare de aproximativ 35.000 de euro, ”averea” pe care Mihai Lucan o poartă, aproape timpul, asupra sa.

Profesorul Luca nu-și abandonează, niciodată, Rolexul Submariner

Aparatul medical ultraperformant, clinica privată și acuzațiile DIICOT

Potrivit informațiilor transmise de DIICOT atunci când medicul Lucan a intrat în vizorul procurorilor, un aparat medical performant – utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer – ”a fost transferat ilegal de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca la Lukmed, clinica privată a medicului Lucan”. Aparatul a fost utilizat timp de 6 ani în locația respectivă.

Procurorii au susținut că reprezentanţii Institutului şi ai clinicii au dispus – în anul 2007 – ”transferul fizic şi fără titlu” al acestui aparat din sediul Institutului în cel al clinicii private, fără a fi întocmit niciun fel de contract în acest sens.

În perioada 2007 – 2013, atât aparatul utilizat ”în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapia ţesuturilor afectate”, precum şi consumabilele aferente achiziţionate din bugetul Institutului ar fi fost utilizate, exclusiv, în beneficiul clinicii private.

La aproape 3 ani de la deschiderea anchetei, dosarul profesorului Lucan n-a fost trimis în instanță. Dimpotrivă, la cererea Secției Speciale, Înalta Curte a decis să redeschidă ancheta în cazul procurorului care l-a cercetat pe reputatul chirurg. Motivul: avocații medicului au făcut mai multe plângeri penale la Parchetul General, împotriva anchetatorilor săi și s-a plâns de abuzuri în timpul cercetărilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Gafă colosală! Nicoleta şi-a arătat 'luciul' 🙊 Paparazzii au surprins TOT
FOTO. Imagini incendiare cu iubita fotbalistului în bikini! Cum arată după ce a născut gemeni
Ce avea în buzunare Cătălin Cherecheș în momentul în care a fost prins de polițiștii...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic machiaj. Galerie foto FABULOASĂ
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
😮 Cât de bine arată noua Dacia Duster. SUV-UL românesc merită toți BANII 😮
Exclusiv! Ce se întâmplă cu matușa lui Cătălin Cherecheș. Ce riscă femeia, după ce primarul...
Alături de cine va fi înmormântată Rona Hartner? Actrița va fi înhumată pe 1 Decembrie
Copilul care a prezis pandemia vine cu profeții pentru 2024. Adolescentul avertizează asupra unor dezastre...
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Vedetele din România care și-au aranjat TOATE ALEA fără RUȘINE! Începem cu Gina Pistol! Mamă,...
ADEVĂRUL! Cel mai IMPORTANT moment al secolului a fost o MARE FARSĂ pentru că...
Dezvăluire incendiară despre UDREA! Nimeni n-a bănuit: O femeie frumoasă și...
Procesul secolului. Oana Roman și Vica Blochina, în fața judecătorilor
Programul supermarketurilor și mallurilor din capitală pentru 30 noiembrie și 1 decembrie. Care sunt deschise...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Dragule, ce-ți place mai mult la mine ? Corpul perfect sau fața...