Statele Unite au cerut familiilor angajaților săi de la ambasada din Minsk să părăsească Belarus

Publicat: 01 02. 2022, 08:48
FOTO: Pixabay

Statele Unite au cerut membrilor familiilor angajaţilor guvernamentali americani din Belarus să părăsească urgent ţara, transmite Reuters. De asemenea, SUA au avertizat împotriva călătoriilor în Belarus pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Moscova pe tema Ucrainei. Occidentul se teme că o invazie asupra Ucrainei ar putea fi realizată și din Belarus, pe teritoriul căreia se află acum trupe rusești pentru „exerciții militare”.

Departamentul de Stat a informat că această decizie a fost luată din cauza unei creşteri neobişnuite şi îngrijorătoare a activităţii militare ruseşti în apropierea frontierei cu Ucraina.

„Cetăţenii americani aflaţi în Belarus sau care intenţionează să călătorească în Belarus ar trebui să fie conştienţi de faptul că situaţia este imprevizibilă şi tensiunea este tot mai mare în regiune”, potrivit Departamentului de Stat.

SUA solicitase pe 23 ianuarie plecarea familiilor diplomaţilor americani din Kiev din același motiv. De asemenea, personalul local şi cel neesenţial pot să părăsească ambasada din Ucraina.