Stațiunea Parâng a rămas fără energie electrică din cauza viscolului

Publicat: 10 01. 2015, 16:37

Stațiunea montană Parâng, dar și abonații Enel din zona cuprinsă între intersecția cu DN 7A și Hotel Rusu din stațiune, în total peste 300 consumatori, au rămas fără energie electrică, sâmbătă, în urma ninsorii și viscolului.

„A fost înregistrat un deranjament colectiv care a afectat stațiunea Parâng, din cauza condițiilor meteo deosebite din zonă (ninsoare, viscol, chiciură depusă pe elemente de rețea), care au dus la ruperea a trei sâlpi din linia electrică aeriană de medie tensiune Livezeni – Puț 4”, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, reprezentanți ai Enel Distribuție Banat.

Șeful Salvamont Parâng, Dumitrul Bârlida, a spus, la rândul său, că mai mulți brazi care s-au prăbușit sub greutatea zăpezii și a vântului puternic au căzut peste firele electrice, dărâmând câțiva stâlpi de susținere.

Potrivit acestuia, lipsa energiei electrice nu a condus la blocarea turiștilor în telescaune întrucât instalațiile nu erau pornite la momentul producerii avariilor.

Sâmbătă după-amiază, echipe ale Enel intervin pentru remedierea avariilor, în zonă aflându-se și reprezentanți ai detașamentului de pompieri Petroșani, care intervin pentru tăierea brazilor căzuți peste liniile electrice.

În stațiunea Parâng se află la finalul acestei săptămâni între 150 și 200 de turiști, stratul de zăpadă măsurând aproximativ 55 de centimetri.