Stelian Ion, despre Klaus Iohannis: „Președinte eșuat, stat eșuat”

Publicat: 07 10. 2021, 22:01
Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion / Sursă Foto: Facebook
Fostul ministru al Justiției, USR-istul Stelian Ion, scrie, într-un text publicat pe o rețea de socizliare, că președintele Klaus Iohannis „ar trebui să își scoată din vocabular zilele acestea câteva cuvinte: cinism, orgoliu, țâfnă”.
Potrivit lui Stelian Ion, felul în care șeful statului atacă USR demonstrează că acesta își dorește refacerea USL și „crearea unui climat de liniște și siguranță pentru tocarea discreționară a bugetului statului și banilor europeni”.

„Refacerea mascată a USL-ului”

„Klaus Iohannis ar trebui să își scoată din vocabular zilele acestea câteva cuvinte: cinism, orgoliu, țâfnă. Și asta nu pentru că le folosește la adresa USR PLUS, ci pentru că, de fapt, se autocaracterizează, sunt cuvintele care îi descriu cel mai fidel propria prestație din ultima vreme.
E bine că a avut minima decență să nu nege că mi-a sugerat explicit să renunț la proiectul de desființare a SIIJ aflat la vot în Senat pentru a relua acest demers la calendele grecești, odată cu noile legi ale justiției (blocate tot de echipa lui câștigătoare). Risca să se afunde prea mult în minciună.
În rest, felul cum atacă în continuu USR PLUS ne demonstrează clar ce intenții a avut de la bun început: refacerea mascată a USL-ului (PNL și PSD fiind partidele „mature” la care face referire) și crearea unui climat de liniște și siguranță pentru tocarea discreționară a bugetului statului și banilor europeni, fără ca procurori curioși să pună prea multe întrebări”, scrie Stelian Ion într-un text publicat pe pagina sa de Facebook.
Fostul ministru își încheie textul în aceeași notă în care l-a început, criticându-l pe Klaus Iohannis: „Președinte eșuat, stat eșuat”.